Share/Save/Bookmark

Worldcupfinale 15/16 - Sesongen over

  16.03.2016 Kl. 19:34  
Av ETF Skøyter
I år er det kun de 12 beste på hver distanse som går Worldcupfinalen. Espen kvalifiserte seg til finalen gjennom å være blant de 12 beste 500m løperne i verden. På 500m var det kun en løper blant de 12 som ikke deltok, Pavel Kulizhnikov. Her var årsaken utestengning for en positiv A-prøve tatt i Kolomna under VM enkeltdistanser som viste at han har brukt hjertemedisinen Meldonium som står på Wada sin liste over forbudte stoffer.
Espen følte at formen var bedre enn ved deltakelsen i VM Sprint. Fredagens 500m ble en av de svakere dette året, mest på grunn av en for middelmådig første 100m på 9,83 sekunder ble for svakt, sjøl om runden på 25,4 var blant de bedre, endte han på en 10. plass.
Espen arbeidet med forbedringer til søndagens løp, noe som viste seg å slå positivt ut. Espen gikk mot Aleksey Yesin, med samme banevalg som fredag. Han startet i ytre, begge passerte 100m på 9,78. Bedre enn på fredag, men ingen kanonåpning, derimot satt siste indre meget bra. Espen ledet på Yesin ut av svingen og holdt det helt i mål. Yesin 35,11 og Espen var nest best etter Ronald Mulder med tiden 35,07.
Espen beholdt 2. plassen helt til 5. paret var i mål, Mika Poutala slo Espen med 5 fattige hundredeler. Stillingen var nå tredje beste og pallplass så langt.
I siste paret gikk Ruslan Murashov mot Gilmore Junio, førstnevnte endte på 2. plass, men Junio kom etter Espen. Det holdt nesten, men en fjerdeplass er en meget god prestasjon i dette selskapet.

Hva har Espen prestert denne sesongen?
Mange gode plasseringer nasjonalt og internasjonalt, med tredjeplassen fra Heerenveen i desember som det klare høydepunktet. Dette var Espen andre pallplassering i Worldcup.

Espen har satt ny norsk rekord på 500m tre ganger
Salt Lake City: 34,46. Dette er gjeldende norsk rekord.
På 1000m har Espen bestetid i Norge denne sesongen; 1.08,37. Dette er den tredje beste tiden en nordmann har prestert, bare Håvard H Lorentzen (norgesrekord) og Aadne Søndrål har bedre tider! Totalt har Espen en 20. plass i A-gruppa på 1000m.

Norske mesterskap
Deltok ikke i NM sprint i Hol
Derimot tok han NM-tittelen på både 500m og 1000m i NM enkeltdistanser

Pall fra 1000m NM enkeltdistanser, gull Espen, sølv Sverre og bronse til Håvard.

Alt i alt en god sesong for Espen, selv om han ikke oppnådde sine mål i  WM enkeltdistanser og WM sprint


Vis alle nyheter