Share/Save/Bookmark

Sesongens 4. Worldcup

  11.12.2015 Kl. 21:52  
Av ETF Skøyter

To nederlendere, Jespes Hospes og Michel Mulder kom inn på 500 meter, fordi Gerben Joritsma og Ronald Mulder trakk seg, siste pga føling av en lyskeskade. En løper får wild card, hvis han er topp ti på distansen fra fjorårets VM enkeltdistanse. Espen ble dermed skjøvet ned i B-gruppa.

Espen ble etter omtrekking satt i siste par mot Jan Smeekens. Først ble han trukket til å gå mot Yesin, men fordi Yesin hadde en 6.plass i siste løp i Inzell hadde han sikret plass i A-gruppa, sjøl om han sammenlagt hadde en lavere poengsum enn Espen.

Espen har siste uka jobbet med å finne tilbake til sine gode åpninger på første 100. Dette ga resultater og en åpning på 9,70 var et godt utgangspunkt. Det ble dobbelt positiv virkning for Espen, ettersom Jan Smeekens ble tydelig stresset av ikke å henge med på Espens første hundre. Siste 400 meter ble ikke optimale blant annet fordi Espen kom litt for tidlig inn på klossene i siste indre og mistet litt fart ut av svingen. Alt i alt er Espen fornøyd, førsteplass og plass i A-gruppa var sikret!

Søndag går Espen nok en gang sammen med de ypperste 500 meterløperne i verden. Resultatene fra fredagens løp viser et ekstremt høyt nivå, hele 8 løpere kom inn på tider under 35 sek. Espens tid, 35,16 ville ha holdt til en 14.plass i A-gruppa. Alle løper som gikk i A-gruppa i dag har personlig rekord på 34-tallet med unntak av Pavel Kulizhnikov som har verdensrekorden med tiden 33,98.

Nivået i B-gruppa ligger ikke langt bak, hele 19 løpere presterte tider på 35-tallet.

Espen gikk også teamsprint, sammen med Henrik og Christoffer Fagerli Rukke. Sammenlagt ble det ingen stor suksess. 

Lørdag velger Espen ikke å gå 1000 meter, men forbereder seg maksimalt mot søndagens andre 500 meter i Heerenveen.

 

Worldcup totalt på 500m, her er det muligheter til avansement hvis alt klaffer for Espen.


Vis alle nyheter